06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Turşusu
Yaz Turşusu Nasıl Yapılır - Yaz Mevsimi Sebzelerinden Turşu Yapımı - Salatalık Turşusu - Bamya Turşusu - Evde Turşu Yapımı - Karışık Sebze Turşusu
MALZEMESİ:
1 kg mevsim sebzesi (Sivrlbiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs )
4-5 diş sarmısak
1 demet dereotu 3-4 sap asma filizi
8-9 körpe asma yaprağı
1 fincan sirke
Yeterince tuz
YAPILIŞI:
Turşuyu hangi sebzeden yapacaksak, küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçmeliyiz İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle bir iki yerinden küçük delikler açmalıyız
Salatalıktan yapıyorsak sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştiriniz Üzerine sebzeleri sıkı sıkı istif ediniz Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu, asma yaprakları konur Bu işlem bittikten sonra kavanoza tuzlu su dökülür
İki gün geçtikten sonra kavanozun ağzı açılır, üzerine biriken köpükler alınır Suyu bir kaba boşaltılır Suyun tadına bakılır Bu işleme "Savurma" denir Sebzeler iyice sararın-ca turşunuz olmuş demektir Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız, bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz
alıntı
|
|
|