Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Pancar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Pancar Turşusu



Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi - Kırmızı Pancar Turşusu Yapılışı - Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi


Malzemeler
  • 2 kg kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 iri diş sarmısak
  • yeteri kadar su


Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?
  • Pancarları yıkayıp,incecik soyun ve iri küpler halinde doğrayın
  • Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynatın
  • Bir kevgirle pancarları sudan çıkarınSuyunu sakın dökmeyin
  • Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını koyup karıştırın
  • Suyun hepsini koymayın çünkü fazla geliyor
  • Pancarları 2 kglık cam kavanoza yerleştirin
  • Aralarına soyulmuş sarmısakları koyun
  • Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün
  • Eğer su az gelirse pancar suyundan biraz daha ilave edin kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edip son eklediğiniz suyu karıştırabilirsiniz
  • Turşunuzu 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla