Yalnız Mesajı Göster

Bezelye Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelye Konservesi



Bezelye Konservesi Tarifi - Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır - Bezelye Konservesi Malzemeleri


Bezelye Konservesi


Orta irilikte, taze ve körpe bezelyeler seçilmelidir Bezelyeler kapçıklarından temizlenip, tanelenir

Çok kart, sarı renkli taneler fazla nişasta içerdiklerinden, sonradan bulanık görünüme neden olurlar Bu yüzden, böyle taneler ayrılır

İyice yıkanan taneler kaynamakta olan suya atılarak 2-3 dakika haşlanır Süre bitiminde bir süzgece alınarak haşlama suyu süzülür

Bezelyeler sıcak halde iken kavanozlara doldurulur

Bir kiloluk kavanozlara bir tatlı kaşığı, yarım kiloluk kavanozlara yarım tatlı kaşığı tuz konarak bezelyeleri örtecek ve tepede 1,5 cm boşluk kalacak şekilde kaynar su ilave edilir

Kapakları sıkıca kapatılır

Hazırlanan kavanozlar otoklav tencerede manometre devamlı 0,75'i gösterecek şekilde yarım kiloluk kavanozlar 30 dakika, bir kiloluk kavanozlar 35 dakika süreyle sterilize edilir

Düdüklü tencere kullanılacaksa, steri I izasyon süresi beşer dakika uzatılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla