06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Konservesi
Bezelye Konservesi Tarifi - Bezelye Konservesi Nasıl Yapılır - Bezelye Konservesi Malzemeleri
Bezelye Konservesi
Orta irilikte, taze ve körpe bezelyeler seçilmelidir Bezelyeler kapçıklarından temizlenip, tanelenir
Çok kart, sarı renkli taneler fazla nişasta içerdiklerinden, sonradan bulanık görünüme neden olurlar Bu yüzden, böyle taneler ayrılır
İyice yıkanan taneler kaynamakta olan suya atılarak 2-3 dakika haşlanır Süre bitiminde bir süzgece alınarak haşlama suyu süzülür
Bezelyeler sıcak halde iken kavanozlara doldurulur
Bir kiloluk kavanozlara bir tatlı kaşığı, yarım kiloluk kavanozlara yarım tatlı kaşığı tuz konarak bezelyeleri örtecek ve tepede 1,5 cm boşluk kalacak şekilde kaynar su ilave edilir
Kapakları sıkıca kapatılır
Hazırlanan kavanozlar otoklav tencerede manometre devamlı 0,75'i gösterecek şekilde yarım kiloluk kavanozlar 30 dakika, bir kiloluk kavanozlar 35 dakika süreyle sterilize edilir
Düdüklü tencere kullanılacaksa, steri I izasyon süresi beşer dakika uzatılmalıdır
|
|
|