Konu
:
Acı Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Acı Biber Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Biber Turşusu
Acı Biber Turşusu Tarifi - Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Acı Biber Turşusu Malzemeleri
1 kg için
2 kg'lık kavanoz
1 kg yeşil arnavutbiberi
6-7 diş sarmısak
1 litre sirke
1 çorba kaşığı kayatuzu
Turşu için çok ince zarlı, uzun şekilli körpe biberleri tercih edin
Biberlerin ezik olanlarını ayırın
Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın
Deldiğiniz biberleri kavanoz veya kavanozlara düzgün bir şekilde dizin
Biberlerin arasına sarmısak dişlerini yerleştirin
Kayatuzu ve sirkeyi bir kapta, kayatuzu eriyene dek karıştırın
Biberlerin üzerine dökün
Kavanoz veya kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın
Güneş görmeyen bir yerde yeşil biberlerin rengi sararmaya başlayana dek bekletin
Not: Kavanozları hergün tersyüz edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul