06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi - Kırmızı Biber Turşusunun Hazırlanışı - Kırmızı Biber Turşusunun Yapılışı
Malzemeler
1 kilo dolmalık kırmızı biber,
yarım kilo havuç,
bir baş sarımsak,
tuz, sirke, zeytinyağı,
maydanoz,
1-1,5 bardak su
Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp sap kısmına baş parmağınızla bastırarak çekirdeklerini çıkarın
Havuçları rendeleyin üzerine hafif tuz ekin
Biberlerin içini rendelediğiniz havuçlarla doldurup tepsiye sıralayın Tepsiye 1-1,5 bardak su koyun,200 derece fırında 15-20 dakika pişirin (biberler hafif yumuşayacak)
Biberleri sıcak sıcak kavanoza koyun, aralarına sarımsak ve maydanoz koyun Üzerine zeytinyağı, sirke ve tuz ilave edin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin İki hafta sonra yiyebilirsiniz
|
|
|