Konu
:
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2
Yalnız Mesajı Göster
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2
kelek turşusu yapımı - kelek turşusunun yapılışıMalzemeler:
10 tane kelek (yani olmamış küçük kavun)
1 kilo tuz
5 baş sarmısak
Az nohut
Salkım koruk üzüm
Az sirke
Tarifi:
Kelekleri yıkayıp başlarını kesin
Birkaç yerini çatallayın ve bidona doldurun
Tuzu, suda eritin
Gorukları sıkın
Salkımlarıyla beraber bidona atın
Nohudu, sarmısakları, kabuğuyla koyun
Tuzlu suyu ve malzemeleri keleklerin üstüne dökün
Tuzlu su üste çıksın
Keleklerin yukarıya çıkmamaları için temiz bir taş koyabilirsiniz
Sirkeyi de döküp ağzını kapatın
Hava almasın
5 gün sonra tuzunu kontrol edin ve azsa tuz ilave edin
Çoksa su koyun
25 günde yenilir hale gelir
Kelekleri yerken kaşıkla içini yersiniz
(Nefis bir turşu oluyor)
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul