Yalnız Mesajı Göster

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelek Turşusu Nasıl Yapılır - 2



kelek turşusu yapımı - kelek turşusunun yapılışıMalzemeler:


10 tane kelek (yani olmamış küçük kavun)

1 kilo tuz

5 baş sarmısak

Az nohut

Salkım koruk üzüm

Az sirke


Tarifi:


Kelekleri yıkayıp başlarını kesin Birkaç yerini çatallayın ve bidona doldurun Tuzu, suda eritin Gorukları sıkın


Salkımlarıyla beraber bidona atın Nohudu, sarmısakları, kabuğuyla koyun Tuzlu suyu ve malzemeleri keleklerin üstüne dökün


Tuzlu su üste çıksın Keleklerin yukarıya çıkmamaları için temiz bir taş koyabilirsiniz Sirkeyi de döküp ağzını kapatın


Hava almasın 5 gün sonra tuzunu kontrol edin ve azsa tuz ilave edin Çoksa su koyun


25 günde yenilir hale gelir Kelekleri yerken kaşıkla içini yersiniz (Nefis bir turşu oluyor)



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla