Konu
:
Karışık Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Turşu
Karışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı
Malzemeler
-Yarım kg
havuç,
-Yarım lahana
-Yarım kg
sivri biber,
-Turşuluk tuz
-4-5 defne yaprağı,
-7-8 diş sarımsak
-Sirke, su
Yapılışı:
1 -Lahana iri iri doğranır
Havuçlar yıkanıp doğranır
Sivri biberler yıkayıp uçlarından biraz kesilir
2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir
3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır
4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur
Turşunun kapağı içinde hava kalmayacak ve hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır
5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul