Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Lahana Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Lahana Turşusu



Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi - Havuçlu Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Havuçlu Lahana Turşusu Malzemeleri



Malzemeler

1 adet orta boy lahana

1 kg sirke

10 diş sarımsak

7 kilo orta boy havuç

tuz

3-5 adet limon

1 demet maydanoz


Yapılışı

İlk önce, lahananın dış yapraklarını temizleyin Sonra da, iri parçalar halinde doğrayın Sarımsakları ayıklayın, yıkayıp bir kenara koyun Bu arada, havuçları kazıyıp güzelce temizleyin Daha sonra, 2 cm kalınlığında doğrayın Kaynar su ile yıkayıp hazırladığınız kavanoza, lahanaları ve havuçları yerleştirin Aralarına da sarımsakları serpiştirin Üzerine sirke ve tuzlu su boca edin Tuzlu suyu, 4 su bardağına 1 çorba kaşığı tuz şeklinde hazırlayın Maydanozları yıkayıp iri iri doğrayın Limonları da dilimleyip turşunun üzerine yerleştirin Kavanozun kapağını sıkıca kapatın Serin bir yerde, 10-15 gün kadar olgunlaşmasını bekleyin Üzerinde beyaz maya oluşursa, mutlaka kaşıkla alın

Alıntı Yaparak Cevapla