Konu
:
Havuçlu Lahana Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Lahana Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Lahana Turşusu
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi - Havuçlu Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Havuçlu Lahana Turşusu Malzemeleri
Malzemeler
1 adet orta boy lahana
1 kg
sirke
10 diş sarımsak
7 kilo orta boy havuç
tuz
3-5 adet limon
1 demet maydanoz
Yapılışı
İlk önce, lahananın dış yapraklarını temizleyin
Sonra da, iri parçalar halinde doğrayın
Sarımsakları ayıklayın, yıkayıp bir kenara koyun
Bu arada, havuçları kazıyıp güzelce temizleyin
Daha sonra, 2 cm
kalınlığında doğrayın
Kaynar su ile yıkayıp hazırladığınız kavanoza, lahanaları ve havuçları yerleştirin
Aralarına da sarımsakları serpiştirin
Üzerine sirke ve tuzlu su boca edin
Tuzlu suyu, 4 su bardağına 1 çorba kaşığı tuz şeklinde hazırlayın
Maydanozları yıkayıp iri iri doğrayın
Limonları da dilimleyip turşunun üzerine yerleştirin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın
Serin bir yerde, 10-15 gün kadar olgunlaşmasını bekleyin
Üzerinde beyaz maya oluşursa, mutlaka kaşıkla alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul