Konu
:
Lift Muhallel Muhallâ - Tatlı Şalgam Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Lift Muhallel Muhallâ - Tatlı Şalgam Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lift Muhallel Muhallâ - Tatlı Şalgam Turşusu
Lift Muhallel Muhallâ Tarifi - Lift Muhallel Muhallâ Yapılışı - Osmanlı Lift Muhallel Muhallâ
(Tatlı şalgam turşusu)
Orta boy şalgamlar alınıp soyulur, ufak doğranır
Üstüne biraz tuz atıldıktan sonra baharat karışımından ve güzel kokulu otlardan biraz serpilip şalgamla iyice ovalanır
Sonra gerekli miktarda sirke alınıp yarım kilogram şalgam başına 65 gr
bal düşecek şekilde eklenir ve azıcık safranla renklendirilir
Şalgamların üstünü kapatmaya yetecek kadar sirke ve bal eklenmelidir
Cam bir kavanoza yerleştirilip oluncaya kadar ağzı sıkıca kapalı tutulur, sonra kullanılır
Tatlı olmayan şalgam turşusu yapılacaksa şalgam doğranıp tuzlu suda biraz haşlanıp üstüne baharat karışımından biraz serpilir
Üstünü örtecek kadar sirke eklenir, olunca kullanılır
Kitâbü't-Tabih 13
yy yemek kitabı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul