Yalnız Mesajı Göster

Karışık Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Turşu



Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri




Malzemeler


4 adet acur


3 adet havuç


5-6 adet sivribiber


2-3 baş sarmısak


5-6 adet yeşil domates


4-5 adet kırmızı domates


bir küçük baş lahana


kereviz sapı ve yaprağı


yarım demet maydanoz


1 çay bardağı kaya tuzu


1 çorba kaşığı limon tuzu


1 çorba kaşığı şeker


yarım su bardağı sirke


1 adet aspirin


yarım fincan sıvıyağ



Hazırlanışı


Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın Kavanozun dibine acurları yerleştirin Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarmısak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekliyip karıştırın Kavanoza bu suyu dökün Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin



Alıntı Yaparak Cevapla