Konu
:
Karışık Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Turşu
Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri
Malzemeler
4 adet acur
3 adet havuç
5-6 adet sivribiber
2-3 baş sarmısak
5-6 adet yeşil domates
4-5 adet kırmızı domates
bir küçük baş lahana
kereviz sapı ve yaprağı
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı kaya tuzu
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı şeker
yarım su bardağı sirke
1 adet aspirin
yarım fincan sıvıyağ
Hazırlanışı
Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın
Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın
Kavanozun dibine acurları yerleştirin
Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarmısak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin
Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın
Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekliyip karıştırın
Kavanoza bu suyu dökün
Üstüne de küf yapmaması için sıvıyağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul