Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Erişte Konserve

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Erişte Konserve



Ispanaklı Erişte Konserve Tarifi - Ispanaklı Erişte Konserve Nasıl Yapılır - Ispanaklı Erişte Konserve Malzemeleri
Ispanaklı Erişte Konserve


2 adet yumurta

1 demet ıspanak

yarım kg un

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tuz


Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır

Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayarılır Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra ust üste konur yarım santim kalınlığında kesilir

Kuru ve sıcak ortamda kurutulur Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır

Alıntı Yaparak Cevapla