Yalnız Mesajı Göster

Pazı Sapı Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazı Sapı Turşusu



Pazı Sapı Turşusu Tarifi - Pazı Sapı Turşusu Yapılışı - Pazı Sapı Turşusu Malzemeleri




Malzemeler


2 demet pazı

1 küçük boy kırmızı pancar

7-8 diş sarımsak

1/2 su bardağı sirke

1 dilim limon

Biraz tuz


Hazırlanışı


Pazıların saplarını yapraklarından ayırarak yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk saplar erimeyecek şekilde haşlayınHaşladıktan sonra soğuk suda yıkayınYıkadıktan sonra orta büyüklükte doğrayınDaha sonra pancarı soyun,10 dk suda haşlayınYıkanmış pazıların yarısını kavanoza yerleştirinSarımsakları da yerleştirdiğiniz pazıların üstüne atınPancarı da isteğinize göre doğrayınDoğradıktan sonra bunuda kavanoza yerleştirinGeriye kalan pazıları da da koyunLimonunu,sirkesini ve tuzunu da ilave edinHaşladığınız pancarın suyunu soğuduktan sonra kavanoza ilave edin

NOT:Hazırladığım bu turşuyu birkaç gün sonra yemek için kurduğum kışlık turşunun suyunu ilave ettim


Hatice Tuzcu

Alıntı Yaparak Cevapla