Konu
:
Pazı Sapı Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Pazı Sapı Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazı Sapı Turşusu
Pazı Sapı Turşusu Tarifi - Pazı Sapı Turşusu Yapılışı - Pazı Sapı Turşusu Malzemeleri
Malzemeler
2 demet pazı
1 küçük boy kırmızı pancar
7-8 diş sarımsak
1/2 su bardağı sirke
1 dilim limon
Biraz tuz
Hazırlanışı
Pazıların saplarını yapraklarından ayırarak yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk
saplar erimeyecek şekilde haşlayın
Haşladıktan sonra soğuk suda yıkayın
Yıkadıktan sonra orta büyüklükte doğrayın
Daha sonra pancarı soyun,10 dk
suda haşlayın
Yıkanmış pazıların yarısını kavanoza yerleştirin
Sarımsakları da yerleştirdiğiniz pazıların üstüne atın
Pancarı da isteğinize göre doğrayın
Doğradıktan sonra bunuda kavanoza yerleştirin
Geriye kalan pazıları da da koyun
Limonunu,sirkesini ve tuzunu da ilave edin
Haşladığınız pancarın suyunu soğuduktan sonra kavanoza ilave edin
NOT:Hazırladığım bu turşuyu birkaç gün sonra yemek için kurduğum kışlık turşunun suyunu ilave ettim
Hatice Tuzcu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul