Yalnız Mesajı Göster

Kolay Pancar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Pancar Turşusu



Kolay Pancar Turşusu Tarifi - Kolay Pancar Turşusu Yapımı - Pancar Turşusu Malzemeleri




Malzemeler:

* 2,5 kg küçük körpe pancar

* 10 diş sarımsak

* 1 su bardağı sirke

* 1 tatlı kaşığı toz şeker

* 1 çorba kaşığı tuz


Hazırlanması:

* Pancarların köklerini ve yapraklarını kesin İsterseniz yapraklarını atmayın, turşunun içine konulduğunda çok lezzetli oluyor

* Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın

* Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın

* Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün Temiz bir kavanoza yerleştirin

* Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin

* Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın

* Oda sıcaklığında 2 gün bekletin İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla