Konu
:
Acele Pancar Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Acele Pancar Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acele Pancar Turşusu
pancar turşusu nasıl yapılır - acele turşu tarifi - pancar turşusunun yapımı
Malzemesi:
1 kg
pancar,
1/2 litre sirke,
5 diş sarmısak,
tuz
Hazırlanışı:
Pancarların yapraklarını kesin
Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp, pancarla beraber bol suda yıkayın
Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın
Bazı pancarlar geç pişer, onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin
Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun
Halka halka doğrayın
Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun
Biraz tuz ilâve edin
Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun
Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir
Servis yaparken, turşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul