Yalnız Mesajı Göster

Acele Pancar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acele Pancar Turşusu



pancar turşusu nasıl yapılır - acele turşu tarifi - pancar turşusunun yapımı
Malzemesi:


1 kg pancar,

1/2 litre sirke,

5 diş sarmısak,

tuz

Hazırlanışı:


Pancarların yapraklarını kesin Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp, pancarla beraber bol suda yıkayın Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın


Bazı pancarlar geç pişer, onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun Halka halka doğrayın Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun


Biraz tuz ilâve edin Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir Servis yaparken, turşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla