Konu
:
Zeytinyağında Torik
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağında Torik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağında Torik
Zeytinyağında Torik Tarifi - Zeytinyağında Torik Yapılışı - Zeytinyağında Torik Malzemeleri
Torik ya da palamudu temizledikten sonra, 3 parmak kalınlığında, tencereye koyup bol tuz ve üstünü 1 parmak geçinceye dek su doldurup orta ateşte 3 - 4 saat pişiriniz
Sonra süzüp, etleri lop-lop kılçığından ayırarak derilerini soyunuz
Sivri bir bıçakla siyah etlerini iyice ayıklayarak kalan beyaz etlerini çok dikkatli temizleyip hiç siyah et bırakmayınız
Lop etler, böylece temizlendikten sonra kavanoza istif ederken bazen arasına 2 - 3 defne yaprağı koyunuz
Sonra etleri örtünceye dek kokusuz çok iyi zeytinyağı doldurup daima havalanması için kavanozun ağzına tülbent bağlayıp serin ve açık bir yere bırakınız
Bir hafta sonra yiyebilirsiniz
Salatası: Balığı bir tabağa konduktan sonra çatalla küçük parçalara ayrılır
Katı olarak haşlanmış bir yumurta yine incecik kıyılır
Tuz ve biber ekilerek balıklarla iyice karıştırılır
Kıvırcık salata da çok ince kıyılıp bir salata tabağına konduktan sonra bu yumurtalı ton balığı karışımı ortasına konur
Üzerine de mayonez döküldükten sonra servis yapılır
Not : Etler, yağın içinde gömülü kalmalıdır
Mercimek kadarı yağın dışında kalsa fena halde kokar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul