Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Kabak Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Kabak Turşusu



yeşil kabak turşusu tarifi - yeşil kabak turşusunun yapılışı - yeşil kabak turşusu nasıl yapılır
malzemeleri


1 soğan

2 kabak

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

1 tatlı kaşığı hardal tohumu

2 defne yaprağı

3~4 dal dereotu


Salamura için


Yeteri kadar su

Yeteri kadar sirke

Yeteri kadar kalın tuz


yapılışı:


Kabakları ve soğanı ince dilimleyin Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın

Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyinceye kadar karıştırın İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip bekletin

Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin Dereotu ile üzerlerini iyice örtün Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında 3-4 gün dinlendirin Bu sürenin sonunda turşu hazır olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla