Konu
:
Yeşil Kabak Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Kabak Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Kabak Turşusu
yeşil kabak turşusu tarifi - yeşil kabak turşusunun yapılışı - yeşil kabak turşusu nasıl yapılır
malzemeleri
1 soğan
2 kabak
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
2 defne yaprağı
3~4 dal dereotu
Salamura için
Yeteri kadar su
Yeteri kadar sirke
Yeteri kadar kalın tuz
yapılışı:
Kabakları ve soğanı ince dilimleyin
Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın
Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyinceye kadar karıştırın
İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip bekletin
Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin
Dereotu ile üzerlerini iyice örtün
Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında 3-4 gün dinlendirin
Bu sürenin sonunda turşu hazır olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul