Yalnız Mesajı Göster

Karnıbahar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbahar Turşusu



Karnıbahar Turşusu Tarifi - Karnıbahar Turşusu Nasıl Yapılır - Karnıbahar Turşusu Malzemeleri


KARNIBAHAR TURŞUSU


MALZEMELER

1 adet küçük karnıbahar

1 çay bardağı üzüm sirkesi

yarım baş sarımsak

2 adet acı sivri biber (arzuya bağlı)

3 yemek kaşığı yemeklik tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

tahmini su


YAPILIŞI

Karnıbaharı bıçak yardımıyla çiçek çiçek ayırın bir tencereye koyun karnıbaharların üzerleri kapanacak şekilde su koyun tencereyi ocağa alın 5 dakika kadar karnıbaharı kaynatın ocağı kapayın soğumaya bırakın soğuyunca karnıbarları sığabilecek bir kavanoza veya pet bir turşu bidonuna koyun üzerine tuzunu toz şekerini sarımsağını biberleri büyükce doğrayan ekleyin kavanoz dolana kardarda su koyun kavanozun kapağını kapatın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla