Konu
:
Acılı Ezme Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Ezme Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Ezme Turşu
Acılı Ezme Turşu Tarifi - Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Turşu Malzemeleri
Acılı Ezme Turşu malzemeleri
* 1 kilogram domates
* 7-8 adet acı biber
* 4-5 diş orta boy sarımsak
* 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi
* Dilerseniz 1/4 demet maydanoz
* Tuz
Acılı ezme turşu tarifi
Domatesleri yıkayıp, bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine atıp, kabuklarının rahat soyulmasını sağlayın
Blenderde ister biraz parçalı isterseniz tamamen ezilmiş hale getirin
Soyulmuş sarımsakların üzerine bıçakla hafif çizikler atıp, domatese ekleyin
Tuz ve sirkeyi de ilave edip, kavanoza boşaltın
12 saat oda sıcaklığında bekletin
Bu arada birkaç sefer kavanozu alt üst edin
Buzdolabına kaldırıp, her gün sabah-akşam kavanozu ters çevirerek, domatesin püre kısmı ile dibe çöken kısmını karıştırın
Turşunuz olgunlaştığında (yenilebilir hale geldiğinde) püre kısmı yüzüne çıkmayacaktır
Böylece ters düz etmenize gerek kalmayacaktır
Buzdolabında muhafaza edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul