Konu
:
Şeftali Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Şeftali Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftali Konservesi
Şeftali Konservesi Tarifi - Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır - Şeftali Konservesi Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Kilogram Şeftali (Sarı)
500 Gram Şeker (Toz)
1 Adet Limon
1 Çubuk Tarçın
Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır?
DİKKAT DİNLENDİRME SÜRESİ 3AYDIR !
1
Geniş bir tencerede su kaynatın
Şeftalileri kaynar suya atıp, 1 dakika bekletin
(yumuşamaları için)
2
Kabukları yumuşamış şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın
İkiye ya da dörde bölün
3
Başka bir tencereye su doldurun ve bir limonu sıkın
Şeftalileri bu suyun içine atın
4
Bir litre suyu (4 su bardağı) içine şeker ve tarçın ekleyerek 10 dakika kaynatın
5
Şeftaliler şeker ve tarçını kaynamış suya ekleyerek 5 dakika pişirin
6
Süre sonunda şeftalileri delikli bir kepçeyle sudan çıkarıp, 500 gram kapasiteli sıkı kapanan kavanozlara yerleştirin
7
Kalan şurubu kaynatarak iyice koyulaştırın ve koyulaşan şurubu şeftalilerin durduğu kavanozlara doldurun
8
Yüksek kenarlı bir tencerenin içine bir ızgara yerleştirin
9
Bunun üzerine birbirine değmeyecek şekilde, henüz sıcak olan kapağı kapatılmış kavanozları dizin
10
Tencereye kavanozların üzerine 5 santimetre çıkacak kadar sıcak su doldurun
11
Suyu kaynatın ve kavanozları sterilize etmek için 20 dakika daha kaynatmaya devam edin
12
Sıcak su dolu tencereyi kavanozların cam kısımlarına direkt olarak gelmeyecek şekilde soğuk suyun altında tutun
13
Kapaklarına dokunmadan, kavanozları soğutun ve 3 ay içerisinde yemek üzere saklayın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul