Konu
:
Çiroz
Yalnız Mesajı Göster
Çiroz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiroz
Çiroz Tarifi - Çiroz Nasıl Yapılır - Çiroz Malzemeleri
ÇİROZ
Çiroz'un Mayıs Kanadı denilen büyük cinslerini ayırarak bunları 24 saat tuz içinde yatırınız
Sonra kulakları ile beraber bağırsaklarını çıkarıp kuyruklarından bir sicime çift çift bağlayınız
Fakat her sicimdeki çirozların 10 çiftten fazla olmamasına dikkat ediniz
İpe dizdiğiniz bu çiroz dizilerini suya atıp silke silke çok temiz olarak yıkayınız
Üstlerindeki kan tamamiyle çıkınca güneşli ve havadar bir yerde yapılmış olan sergiye asıp iyice kurumaya terk ediniz
Not: Bu balıkların içinde (Lipari) denen yağlı cinsleri de vardır
Bunlar kolay kurumazlar, kuruyan balıkların içinden bunları ayıklayıp çıkarınız
Çiroz sergideyken ne kadar gündoğusu rüzgârını yerse o kadar beyaz olur
Bir de çirozları kuruturken daima yağmurdan korumak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul