Konu
:
Konserve Kuşkonmaz Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Konserve Kuşkonmaz Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Konserve Kuşkonmaz Çorbası
Konserve Kuşkonmaz Çorbası Tarifi - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri
2 litre et suyu
50 gr
Un
1/2 Litre süt
Küçük bir kutu Kuşkonmaz
1 Çorba kaşığı krem şanti
50 gr
tereyağ
Tuz
5 Yumurta
Unu tereyağı ile hafif ateş üzerinde 4-5 dakika kavurunuz, et suyu ilâve ediniz kaynatınız
Bir kap içine kuşkonmazın uçlarını fındık büyüklüğünde doğrayınız
Kalan diğer kısımlarını ezdikten sonra kaynamakta olan çorbaya ilâve ediniz
20-25 dakika kaynatınız
İnce delikli süzgeçten ezerek diğer bir kaba geçiriniz, tekrar ateş üzerine koyunuz
Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, 1/2 litre sütle iyice çarpınız kaynayan çorbaya alıştırarak ilâve ediniz
Bir taşım kaynatınız, ateşten alınız, bir çorba kaşığı krem şanti ve ayrılan kuşkonmazlarım doğranmış uç bölümlerini içine atınız
NOT: Bu çorba taze kuşkonmazdan yakılması isteniyorsa limon kabukları soyulduktan sonra demet halinde kuştonmazlar iple bağlanarak iyice haşlanır (limonlu suyun içinde)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul