Yalnız Mesajı Göster

Konserve Kuşkonmaz Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konserve Kuşkonmaz Çorbası



Konserve Kuşkonmaz Çorbası Tarifi - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Nasıl Yapılır - Konserve Kuşkonmaz Çorbası Malzemeleri



2 litre et suyu

50 gr Un

1/2 Litre süt

Küçük bir kutu Kuşkonmaz

1 Çorba kaşığı krem şanti

50 gr tereyağ

Tuz

5 Yumurta


Unu tereyağı ile hafif ateş üzerinde 4-5 dakika kavurunuz, et suyu ilâve ediniz kaynatınız

Bir kap içine kuşkonmazın uçlarını fındık büyüklüğünde doğrayınız

Kalan diğer kısımlarını ezdikten sonra kaynamakta olan çorbaya ilâve ediniz

20-25 dakika kaynatınız

İnce delikli süzgeçten ezerek diğer bir kaba geçiriniz, tekrar ateş üzerine koyunuz

Ayrı bir kapta 5 yumurta sarısı, 1/2 litre sütle iyice çarpınız kaynayan çorbaya alıştırarak ilâve ediniz

Bir taşım kaynatınız, ateşten alınız, bir çorba kaşığı krem şanti ve ayrılan kuşkonmazlarım doğranmış uç bölümlerini içine atınız


NOT: Bu çorba taze kuşkonmazdan yakılması isteniyorsa limon kabukları soyulduktan sonra demet halinde kuştonmazlar iple bağlanarak iyice haşlanır (limonlu suyun içinde)


Alıntı Yaparak Cevapla