Konu
:
Patlıcan Konserve
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Konserve
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Konserve
Patlıcan Konserve Tarifi - Patlıcan Konserve Nasıl Yapılır - Patlıcan Konserve Malzemeleri
Patlıcanı doğraymız
Sadeyağda yarım kızarmış şekilde kızartınız
Teneke kutulara istif ediniz
Üstüne yeterince tuz ve biber ekiniz
Bir miktar da domates suyu katarak ıslatınız
Kutuların kapaklarını dikkatli bir şekilde lehimletiniz
Büyük bir tencereye, kutuların üstüne çıkacak ölçüde su koyup tencereyi ateşe oturtunuz, su fıkır fıkır kaynamağa başlayınca kutuları bu kaynar su içine yavaşça bırakınız
Böylece kaynayan su içinde tenekeler de 1 saat kaynasın
Bundan sonra tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakınız
Su soğuyunca kutuları suyun içinden çıkarınız, çok serin bir yere sıralayarak saklayınız
Not: Patlıcan konservesi yapımında dikkat edeceğiniz özellikler patlıcanları kutuya yerleştirirken çok sıkı istif etmemeniz, kutunun üstünde bir parmak boşluk bırakmanızdır
Lehimli kutular kaynar suda 1 saat kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirip ve su tam anlamıyla soğuyunca kutuları tencereden çıkarınız
Bir de bu kutuların serin yerde saklanması koşuldur
Hele kutuların, düzenlenmesine, iyice lehimlenmesine çok dikkat etmek gerekir
Kutular iyi lehimlenmez, hava gelecek delik kalırsa konserve dayanmaz, bozulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul