Konu: Çiroz-3
Yalnız Mesajı Göster

Çiroz-3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiroz-3



Çiroz Tarifi - Çiroz Nasıl Yapılır - Çiroz Malzemeleri


ÇİROZ (USKUMRU)


MALZEMELER

100 adet uskumru

350 gr mutfak tuzu


HAZIRLANIŞI

Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın 12 saat böylece bekletin Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir

Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla