Konu
:
Karanfilli Domates Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karanfilli Domates Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karanfilli Domates Turşusu
Karanfilli Domates Turşusu Tarifi - Karanfilli Domates Turşusu Nasıl Yapılır - Karanfilli Domates Turşusu Malzemeleri
1 kg
yeşil domates
1
5 su bardağı sirke
1 avuç nohut
10 adet karanfil
4 adet çiçek biberi
Kafi miktarda tuz ve su
Öncelikle domatesleri yıkayıp, çatalla birkaç yerinden delin
Bir kavanoza önce nohutları koyun
Daha sonra domatesleri, aralarına acı biberleri sıkıştırarak dizin
Bir tasın içinde bol tuzlu su hazırlayın
İçine sirkeyi ve karanfilleri ilave edip karıştırın
Kavanozlara domateslerin üzerini kapatacak kadar tuzlu su döktükten sonra kapaklarını kapatın
Karanlık ve serin bir yerde 10 gün bekletin
Servis yapın
Not: Turşuları plastik bidonlara kurmak, yanlış ve sağlığımız için sakıncalı bir harekettir
Çünkü uzun süre bekletilen turşular, asetik asit üreten bakterilerin çoğalmasıyla asit oluşturmaktadır
Asitli ortamda plastikteki kimyevi maddeler çözülerek besinlere karıştırmaktadır ki, bu da sağlığımızı olumsuz olarak etkileyecektir
Doğru olan turşuları cam kavanozlara kurmaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul