Yalnız Mesajı Göster

Karanfilli Domates Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karanfilli Domates Turşusu



Karanfilli Domates Turşusu Tarifi - Karanfilli Domates Turşusu Nasıl Yapılır - Karanfilli Domates Turşusu Malzemeleri



1 kg yeşil domates

15 su bardağı sirke

1 avuç nohut

10 adet karanfil

4 adet çiçek biberi

Kafi miktarda tuz ve su


Öncelikle domatesleri yıkayıp, çatalla birkaç yerinden delin

Bir kavanoza önce nohutları koyun Daha sonra domatesleri, aralarına acı biberleri sıkıştırarak dizin

Bir tasın içinde bol tuzlu su hazırlayın İçine sirkeyi ve karanfilleri ilave edip karıştırın

Kavanozlara domateslerin üzerini kapatacak kadar tuzlu su döktükten sonra kapaklarını kapatın Karanlık ve serin bir yerde 10 gün bekletin Servis yapın


Not: Turşuları plastik bidonlara kurmak, yanlış ve sağlığımız için sakıncalı bir harekettir Çünkü uzun süre bekletilen turşular, asetik asit üreten bakterilerin çoğalmasıyla asit oluşturmaktadır Asitli ortamda plastikteki kimyevi maddeler çözülerek besinlere karıştırmaktadır ki, bu da sağlığımızı olumsuz olarak etkileyecektir Doğru olan turşuları cam kavanozlara kurmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla