Konu
:
Patlıcan Salamura
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Salamura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Salamura
Patlıcan Salamura Tarifi - Patlıcan Salamura Nasıl Yapılır - Patlıcan Salamura Malzemeleri
Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz
Üzerine bir sıra yumuşak ve çekirdeksiz patlıcanı istif ediniz
Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir sıra patlıcan istif ederek fıçıyı bu şekilde doldurunuz
Sonra üstüne baskı tahtasını, daha üste de iyice bastırmak için taş koyup fıçıyı üste çıkıncaya dek soğuk su ile doldurunuz
Kaymaklanmağa başlayınca her gün üstünden bu kaymağı alınız
Kaymaklanma son bulduğu zaman fıçının musluğunu açarak bir miktar salamurasını akıtınız
Üst taraftan da soğuk su dökmeğe devam ediniz
Sonra musluğu kapayınız
Üst taraftan koymakta olduğunuz su, fıçının üstüne çıkmalıdır
Üç beş günde bir bu işlemi tekrarlayınız
İki ay salamurayı, muslukla akıtarak ve üstünden fıçı dolana dek soğuk su koyma işlemine devam ediniz
İki ay sonra fıçıdaki suyun hepsini boşaltıp, orta bir tuzlu hazırlayıp fıçıyı bununla doldurunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul