Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Salamura

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Salamura



Patlıcan Salamura Tarifi - Patlıcan Salamura Nasıl Yapılır - Patlıcan Salamura Malzemeleri



Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz Üzerine bir sıra yumuşak ve çekirdeksiz patlıcanı istif ediniz

Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir sıra patlıcan istif ederek fıçıyı bu şekilde doldurunuz

Sonra üstüne baskı tahtasını, daha üste de iyice bastırmak için taş koyup fıçıyı üste çıkıncaya dek soğuk su ile doldurunuz

Kaymaklanmağa başlayınca her gün üstünden bu kaymağı alınız Kaymaklanma son bulduğu zaman fıçının musluğunu açarak bir miktar salamurasını akıtınız

Üst taraftan da soğuk su dökmeğe devam ediniz Sonra musluğu kapayınız Üst taraftan koymakta olduğunuz su, fıçının üstüne çıkmalıdır

Üç beş günde bir bu işlemi tekrarlayınız İki ay salamurayı, muslukla akıtarak ve üstünden fıçı dolana dek soğuk su koyma işlemine devam ediniz

İki ay sonra fıçıdaki suyun hepsini boşaltıp, orta bir tuzlu hazırlayıp fıçıyı bununla doldurunuz

Alıntı Yaparak Cevapla