Yalnız Mesajı Göster

Alman Usulü Lahana Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Usulü Lahana Turşusu



Alman Usulü Lahana Turşusu Tarifi - Alman Usulü Lahana Turşusunun Yapılışı - Alman Usulü Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

Malzemeler:


1 veya 2 tane iri lahana

Tuz

Turşu kabı


Yapılışı:


Lahanalar 1-2 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir Sonra turşu kabına bir kat lahana bir kat tuz olacak şekilde yerleştirilir Tuz oranı % 2-25 olmalı bu arada Turşu hava boşluğu kalmıyacak şekilde iyice bastırılır Kap dolunca üstü temiz yeşil lahana yaprağıyla kapatılır

Tuz ve sıkıştırmanın etkisiyle salınan lahana özsuyu salamura sıvısını oluşturur Bu yüzden bu turşuya su katılmaz Doğal olarak fermantasyona bırakılır Fermantasyon 20 C de 2-3 hafta sürer Taze olarak tüketilir veya konserve edilir

Turşu yeme olgunluğuna gelince tüketilmeli veya fermantasyon durdurulamalı Yoksa aşırı ekşi bir ürün meydana gelir Besleyici değeri oldukça yüksektir

Alıntı Yaparak Cevapla