Konu
:
Alman Usulü Lahana Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Alman Usulü Lahana Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Usulü Lahana Turşusu
Alman Usulü Lahana Turşusu Tarifi - Alman Usulü Lahana Turşusunun Yapılışı - Alman Usulü Lahana Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 veya 2 tane iri lahana
Tuz
Turşu kabı
Yapılışı:
Lahanalar 1-2 mm genişliğinde şeritler halinde kesilir
Sonra turşu kabına bir kat lahana bir kat tuz olacak şekilde yerleştirilir
Tuz oranı % 2-2
5 olmalı bu arada
Turşu hava boşluğu kalmıyacak şekilde iyice bastırılır
Kap dolunca üstü temiz yeşil lahana yaprağıyla kapatılır
Tuz ve sıkıştırmanın etkisiyle salınan lahana özsuyu salamura sıvısını oluşturur
Bu yüzden bu turşuya su katılmaz
Doğal olarak fermantasyona bırakılır
Fermantasyon 20 C de 2-3 hafta sürer
Taze olarak tüketilir veya konserve edilir
Turşu yeme olgunluğuna gelince tüketilmeli veya fermantasyon durdurulamalı
Yoksa aşırı ekşi bir ürün meydana gelir
Besleyici değeri oldukça yüksektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul