Konu
:
Karpuz Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Turşusu
Karpuz Turşusu Tarifi - Karpuz Turşusu Nasıl Yapılır - Karpuz Turşusunun Yapılışı
Malzemeler
Orta buyuklukte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Seker
Karanfil ve cubuk tarcin
Yapılışı:
Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu
Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak
5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun
Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın
Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın
Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin
Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın
Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin
Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul