Yalnız Mesajı Göster

Nane Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nane Turşusu



Nane Turşusu Tarifi - Nane Turşusunun Yapılışı - Nane Turşusu Nasıl Yapılır
Osmanlı mutfağında yapılan bir turşuymuş aynı zamanda Muhammed Bin Mahmud Şirvani kitabında faydalarına değinmiş Şöyle ki ; "nane turşusunun mideyi güçlendirdiğini, hıçkırığı kestiğini, yemek arasında ve yemekten sonra yenildiğinde sindirimi kolaylaştırdığını, diş ağrısını dindirdiğini, iştah açtığını ve kokulu kirleri vücuttan attığını belirtiyor"


Naneler yıkanır ve kurutulur Kalın dalları sirkede sertleştiğinden, kalın dallarından ayıklamak gerekiyor

5 lt büyüklüğünde bir turşu kabına sıkı sıkı yerleştirin


Turşu suyu;


1/4 sirke olacak şekilde suyu ayarlayın

1/2 çay bardağı limon tuzu

1 çay bardağı tuz

2 yemek kaşığı şeker

2 baş ezilmiş sarımsak

Bu karışımı nanelerin üzerine döküyoruzSerin bir yerde muhafaza ederek turşunun olmasını bekliyoruz Sarımsakları yemek istemez, sadece aroma versin isterseniz, bir tülbente sararak ilave edin, daha sonra çıkarıp atarsınız

Alıntı Yaparak Cevapla