Konu
:
Nane Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Nane Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nane Turşusu
Nane Turşusu Tarifi - Nane Turşusunun Yapılışı - Nane Turşusu Nasıl Yapılır
Osmanlı mutfağında yapılan bir turşuymuş aynı zamanda
Muhammed Bin Mahmud Şirvani kitabında faydalarına değinmiş
Şöyle ki ; "nane turşusunun mideyi güçlendirdiğini, hıçkırığı kestiğini, yemek arasında ve yemekten sonra yenildiğinde sindirimi kolaylaştırdığını, diş ağrısını dindirdiğini, iştah açtığını ve kokulu kirleri vücuttan attığını belirtiyor
"
Naneler yıkanır ve kurutulur
Kalın dalları sirkede sertleştiğinden, kalın dallarından ayıklamak gerekiyor
5 lt büyüklüğünde bir turşu kabına sıkı sıkı yerleştirin
Turşu suyu;
1/4 sirke olacak şekilde suyu ayarlayın
1/2 çay bardağı limon tuzu
1 çay bardağı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 baş ezilmiş sarımsak
Bu karışımı nanelerin üzerine döküyoruz
Serin bir yerde muhafaza ederek turşunun olmasını bekliyoruz
Sarımsakları yemek istemez, sadece aroma versin isterseniz, bir tülbente sararak ilave edin, daha sonra çıkarıp atarsınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul