Konu
:
Başemel Sos
Yalnız Mesajı Göster
Başemel Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Başemel Sos
Başemel Sos Tarifi - Başemel Sos Nasıl Yapılır - Başemel Sos Malzemeleri
5 Litre
MALZEME
450 gram tereyağ
450 gram un
5 litre süt
125 gram rendelenmiş soğan
2 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
YAPILIŞI
Yağ ve un ile derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın
Süte, soğan, karanfil ve defne yaprağını ekleyip bir taşım kaynatın
Ateşten alıp bir kenarda 5 dk dinlendirin
İnce bir süzgeçten geçirip süzün ve sütü meyanın içine, pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin
30 dk kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin
Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul