06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Sos
Sıcak Sos Tarifi - Sıcak Sos Nasıl Yapılır - Sıcak Sos Malzemeleri
7-8 tane domates ( daha fazla da olabilir, hatta ilave olarakbir kutu dogranmis domates konulabilir)
1 buyuk sogan
1-2 dis sarimsak
Nane
Tane karabiber
1 yemek kasigi domates salcasi
1-2 tane aci kirmizi kuru biber ( istenirse)
1cay kasigi toz kirmizi biber
Zeytinyagi
Bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir
Bir tatli kasigi tereyagi
Istenirse dilimlenmis sucuk
Derince bir teflon tavaya zeytinyagini koyun, ince dogranmis soganlari bir iki dakika isinmis yagda cevirin ve soyulmus domatesleri dograyarak ilave edin, altini kisarak uzun bir sure, domatesler neredeyse salca gibi olana dek pisirin- cok kisik ateste, sonra isterseniz kucuk dogranmis sucugu, salcayi, ince ince dogranmis kirmizi biberleri ve toz biberi ilave edin, tane karabiberleri atin icine, tuz ve en son da dövulmus sarimsagi ekleyin Bol nane ekin uzerine ve tereyagini ilave edin, en son da beyaz peyniri ufalayin ve bir iki dakika sonra atesten alin tavayi ve haslanmis spagettinize ekleyin Servis yaparken uzerine parmesan peyniri koyabilirsiniz
Dikkat edeceginiz sey zeytinyagini cömertce kullanmak olacak Bir de salca ve domates kavrulmayacak, yavas yavas bol yagda pisecek, lapalasacak Afiyet olsun
|
|
|