Konu
:
Patlıcanlı Acılı Ezme (Közlenmiş)
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Acılı Ezme (Közlenmiş)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Acılı Ezme (Közlenmiş)
Patlıcanlı Acılı Ezme Tarifi - Patlıcanlı Acılı Ezme Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Acılı Ezme Malzemeleri
Malzemeler:
2 patlıcan
1 dolmalık biber
1 çarliston biber
1 acı biber (Mexican chile biberi kullandım)
3 domates
3 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası (güneşte kurumuş Antep biber salçası kullandım)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tepeleme tuz
Yapılışı:
Fırın ızgarasının üzerine alüminyum folyo serin ve fırının üstten ısıtma (Broil) kısmını açın
Yıkanmış kurulanmış sebzeleri fırına koyun, kabukları kararmaya başlayınca diğer tarafını çevirip közleyin
Közlenmiş sebzeler ılındıktan sonra kabuklarını soyun
Maydonoz ve sarımsak dahil bütün sebzeleri rondodan geçirin ve derince bir kapta toplayın
Zeytinyağ, salça ve baharatlarını ilave ederek karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul