Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Makarna Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Makarna Sosu



MALZEMESİ


5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

3 adet orta boy temizlenmiş enginar (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış)

1 adet orta boy kuru soğan (küp küp doğranmış)

2 diş sarmısak

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yarım su bardağı rende parmesan peyniri

TARİF

Ufak tencere ya da tavada yağı kızdırıp, soğan ve sarımsakları ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım Üzerine çok ufak küp doğranmış enginarları ekleyip, 7-8 dakika kadar kavuralım Eğer enginarlar pişmemişse 1 kahve fincanı süt ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim En sonunda ceviz ve maydanozu ekleyip, şöyle 1 dakika kadar çevirelim Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ekleyip, süzülen makarnayla karıştıralım Rende peynirini de en son ilave edip, servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla