Yalnız Mesajı Göster

Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır



kışlık acılı sos tarifi - acılı sos malzemeleri - acılı sos nasıl saklanır - acılı sos nasıl yapılırAcı ile aranız iyiyse, Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetleri arasında bulunan, hemen her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilecek domatesten yapılan acılı sos çok hoşunuza gidecek


Oldukça kısa bir sürede yapılabilen yemeğe değişik acılı sos ile değişik bir tat verebilirsiniz


Üstelik bu sosu kapalı ve hava almayan bir kap ile buzdolabında çok uzun süreler boyunca saklayabilme imkânınız var


Acılı Sos Malzemeleri;


1- 300 Gram domates


2- Fesleğen yaprağı


3- 2 Adet kırmızıbiber


4- 3 Diş sarımsak


5- 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı


Acılı Sos Hazırlanışı;


1- Öncelikle elinizdeki domatesleri soyun


2- Kırmızıbiberi ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak ateşte ezin


3- Damak zevkinize bakara fesleğen ve domatesi ince doğrayıp ilave edin


4- Tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın


5- Suyu çekene kadar ( ortalama 15 dakika ) pişirmeyi sürdürün


6- Sos kıvamı hoşunuza gittiği zaman içerisine zeytinyağı ilave edin ve ateşin üzerinden alın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla