Konu
:
Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır
kışlık acılı sos tarifi - acılı sos malzemeleri - acılı sos nasıl saklanır - acılı sos nasıl yapılırAcı ile aranız iyiyse, Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetleri arasında bulunan, hemen her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilecek domatesten yapılan acılı sos çok hoşunuza gidecek
Oldukça kısa bir sürede yapılabilen yemeğe değişik acılı sos ile değişik bir tat verebilirsiniz
Üstelik bu sosu kapalı ve hava almayan bir kap ile buzdolabında çok uzun süreler boyunca saklayabilme imkânınız var
Acılı Sos Malzemeleri;
1- 300 Gram domates
2- Fesleğen yaprağı
3- 2 Adet kırmızıbiber
4- 3 Diş sarımsak
5- 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
Acılı Sos Hazırlanışı;
1- Öncelikle elinizdeki domatesleri soyun
2- Kırmızıbiberi ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak ateşte ezin
3- Damak zevkinize bakara fesleğen ve domatesi ince doğrayıp ilave edin
4- Tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın
5- Suyu çekene kadar ( ortalama 15 dakika ) pişirmeyi sürdürün
6- Sos kıvamı hoşunuza gittiği zaman içerisine zeytinyağı ilave edin ve ateşin üzerinden alın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul