Konu
:
Caron Sos
Yalnız Mesajı Göster
Caron Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Caron Sos
Malzemeler
Tuz
1 fincan sirke
1 çay kaşığı tarhun
5 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
4 yumurta sarısı
1 soğan
2 domates
1 tane biber
yapılışı
Soğanı çok ince doğrayın
Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarını başka bir yerde kullanmak için ayırın (tozla beraber pişerse, sos çok acı olur)
Sirke, soğan, kıyılmış tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateşte sirke tadı kalmayana kadar pişirin
Maydanozu temizleyin ve incecik kıyın
Tereyağını yakmamaya özen göstererek eritin ve köpüğü ile dibine çöken tortusunu alıp ılık bir yerde tutun
Yumurta çırpma kabına, yumurta sarılarını koyun ve daha önce hazırladığınız malzemelerle karıştırın
Üç çorba kaşığı su ilave edin ve biraz çırpın
Genişçe bir kaba iki parmak su doldurup ateşe koyun ve bunun içine yumurtalı kabı oturtun
Alltaki suyun sıcaklığı sonucu; yumurta sarıları krem haline gelene kadar çırparak pişirin
Yumurta kabını ocaktan alın ve ılık tereyağını yumurta sarısına karıştırmak suretiyle az az yedirin
Kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız ve ince doğrayıp pişirdiğiniz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ılık bir yerde saklayın
Bu sosu bütün ızgara etlerin yanında servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul