Konu: Caron Sos
Yalnız Mesajı Göster

Caron Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Caron Sos



Malzemeler



Tuz

1 fincan sirke

1 çay kaşığı tarhun

5 çorba kaşığı tereyağı

5 dal maydanoz

4 yumurta sarısı

1 soğan

2 domates

1 tane biber

yapılışı


Soğanı çok ince doğrayın Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarını başka bir yerde kullanmak için ayırın (tozla beraber pişerse, sos çok acı olur) Sirke, soğan, kıyılmış tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateşte sirke tadı kalmayana kadar pişirin Maydanozu temizleyin ve incecik kıyın Tereyağını yakmamaya özen göstererek eritin ve köpüğü ile dibine çöken tortusunu alıp ılık bir yerde tutun

Yumurta çırpma kabına, yumurta sarılarını koyun ve daha önce hazırladığınız malzemelerle karıştırın Üç çorba kaşığı su ilave edin ve biraz çırpın Genişçe bir kaba iki parmak su doldurup ateşe koyun ve bunun içine yumurtalı kabı oturtun Alltaki suyun sıcaklığı sonucu; yumurta sarıları krem haline gelene kadar çırparak pişirin Yumurta kabını ocaktan alın ve ılık tereyağını yumurta sarısına karıştırmak suretiyle az az yedirin Kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız ve ince doğrayıp pişirdiğiniz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ılık bir yerde saklayın Bu sosu bütün ızgara etlerin yanında servis edebilirsiniz




Alıntı Yaparak Cevapla