Konu
:
Mimoza Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Mimoza Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mimoza Sosu
MALZEME:
3 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Kapari
1 Demet Maydanoz
Yeteri Kadar Zeytinyağı
Yeteri Kadar Tuz
YAPILIŞI:
Bir yumurta tuzlu kaynar suya atılır ve katı olarak pişirilir
Soğuyunca kabuğu ayıklanır
Beyazı sarısından ayrılır
Beyazı küçük parçalara doğranır
Sarısı ezilir, üzerine kalan çiğ yumurtaların sarısına dökülür
Çırparken sirke, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz katarak bir mayonez yapılır
( Bu mayonezde limon suyunun yerini sirke almıştır
) Mayonez koyu bir kıvama gelince çırpmaya ara vermeden ince kıyılmış maydanozla kapariler katılır
Son olarak ince ince doğranmış yumurta beyazları katılır ve Mimoza Sosu, haşlanmış herhangi bir balık yemeği üzerine dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul