Konu
:
Amandine Sos
Yalnız Mesajı Göster
Amandine Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amandine Sos
Malzeme:
4 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
100 gram ceviz içi
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı zencefil
Yapılışı:
Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün
Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun
İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin
Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur
Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz
En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır
Sıcak olarak servisi tavsiye olunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul