Konu: Amandine Sos
Yalnız Mesajı Göster

Amandine Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amandine Sos



Malzeme:


4 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

3 çorba kaşığı un

100 gram ceviz içi

1 adet limonun suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı zencefil

Yapılışı:


Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün


Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin


Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır


Sıcak olarak servisi tavsiye olunur


Alıntı Yaparak Cevapla