Konu
:
Karides Sos
Yalnız Mesajı Göster
Karides Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides Sos
Malzemeler:
15 adet mini kabuklu karides
½ soğan
1 adet mini pırasa
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çopba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kanyak
½ su bardağı krema
Yapılışı:
Derin bir tencerede tereyağında sebzeler,defne yaprağı,tane kara biber ve karidesler sote edilir ve yanacak kıvama gelince kanyakla alevlendirilir
2 litre su ilave edilerek kaynatılır
Su miktarı dörte bir kalıncaya kadar kaynatılır ve süzülür,daha sonra krema ilave edilerek bir süre daha kaynadıktan sonra tatlandırılarak soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul