06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Balık Sosu
balık sosu nasıl yapılır - ıspanaklı sos - ıspanaklı balık sosu tarifiMalzemeler:
60 gr (1/3 su bardağı) zeytinyağı
3 çorba kaşığı ıspanak (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı maydanoz
1 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
Mayonezi:
2 yumurta sarısı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tuz
3 kahve kaşığı hardal
kahve kaşığının ucuyla karabiber
240 gr (1+1/3 su bardağı) zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce mayonezi hazırlayınız: Yumurtayı, tuzu, hardalı ve biberi, orta büyüklükte çukur bir kâseye koyup, bir telle iyice karışana kadar çırpınız Mayonezi karıştırırken, bir yandan da yağı damlalar halinde ekleyiniz (Yağı birden dökmemeğe dikkat ediniz Mayonez koyulaştıktan sonra yağı daha sık koyabilirsiniz ) Mayonezin çok koyu olmaması için ara-sıra limon suyunu damlalar halinde katınız Yağın tümü karıştıktan sonra, kalan limon suyunu da koyunuz (Gerekirse biraz daha tuz, limon suyu yada hardal ekleyebilirsiniz )
Mayonezi bir kenara kaldırınız Yağ, ıspanak, maydanoz, sarmısak ve taze soğanı bir miksere koyup, pürtüksüz bir püre haline gelinceye kadar karıştırınız
Hazırladığınız sebze püresini mayonezin içine katıp bir sosluğa koyarak, kullanacağınız zamana kadar buzdolabında saklayınız
alıntı
|
|
|