Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Beşamelli Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Beşamelli Sos



beşamel sos nasıl yapılır - baharatlı beşamel sosun tarifiMalzemeler:


1/4 su bardağı sirke

2 çorba kaşığı limon suyu

1 diş sarımsak (dövülmüş)

2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 çay kaşığı kekik

1 defne yaprağı

250 gr (2 su bardağı) beşamel sos

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber


Orta büyüklükte bir sos tavasına sirke, limon suyu, sarımsak, maydanoz ve defne yaprağını koyup 3 dakika, karışım yarısını çekinceye kadar, kaynatınız ve ateşten alıp soğumaya bırakınız

Karışımı bir süzgeçten geçirerek küçük bir kâseye alınız; sarmısak ile baharatları ayırarak, süzülmüş karışımı tekrar tavaya dökünüz

Beşamel sosu yavaş yava§ karıştırarak döküp tuz ve biberi ekleyerek tavayı orta ateşe koyunuz, 5 dakika kadar karıştırarak ısıtınız

Sosu bir sosluğa boşaltıp hemen servis ediniz


Not: Sırasında yeniden ısıtılıp kullanılan baharatlı sos, sıcak olarak balıkla, ızgara etle yada taze patates, karnıbahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte servis edilebilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla