06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Beşamelli Sos
beşamel sos nasıl yapılır - baharatlı beşamel sosun tarifiMalzemeler:
1/4 su bardağı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
1 defne yaprağı
250 gr (2 su bardağı) beşamel sos
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Orta büyüklükte bir sos tavasına sirke, limon suyu, sarımsak, maydanoz ve defne yaprağını koyup 3 dakika, karışım yarısını çekinceye kadar, kaynatınız ve ateşten alıp soğumaya bırakınız
Karışımı bir süzgeçten geçirerek küçük bir kâseye alınız; sarmısak ile baharatları ayırarak, süzülmüş karışımı tekrar tavaya dökünüz
Beşamel sosu yavaş yava§ karıştırarak döküp tuz ve biberi ekleyerek tavayı orta ateşe koyunuz, 5 dakika kadar karıştırarak ısıtınız
Sosu bir sosluğa boşaltıp hemen servis ediniz
Not: Sırasında yeniden ısıtılıp kullanılan baharatlı sos, sıcak olarak balıkla, ızgara etle yada taze patates, karnıbahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte servis edilebilir
alıntı
|
|
|