Konu: Pesto Sos
Yalnız Mesajı Göster

Pesto Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pesto Sos



Pesto Sos Tarifi - Pesto Sos Nasıl Yapılır - Pesto Sos Malzemeleri


Malzemeler


* 400 gram fesleğen yaprağı, sapları ayıklanmamış olarak 1 kilo veya 4 büyük demet

* 300 gram Parmesan peyniri, bütün alınıp evde rendelenmiş

* 75 gram çam fıstığı

* 150 gram ceviz içi

* 25 su bardağı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 10 diş sarımsak


Yapılışı


1 Çam fıstıklarını ve ceviz içlerini yağsız tavada çam fıstıkları hafif kahverengileşene kadar karıştırarak kavurun (yaklaşık 10-15 dakika) Soğumaları için bir kenara ayırın

2 Sarımsakları ince ince doğrayıp üzerine bir tatlı kaşığı tuzu serpin ve bir çatal yardımıyla ezerek macun kıvamına getirin

3 Ezilmiş sarımsak ve fesleğen yapraklarını bir mutfak robotunun haznesine atıp macun kıvamına gelene kadar çalıştırın

4 Ardından zeytinyağını ekleyip tekrar çalıştırın

5 Sonra sırasıyla rendelenmiş Parmesan peynirini ve kavrulmuş fıstık ve ceviz içini ekleyip tamamıyla karışana kadar çalıştırın

6 Pestoyu iki üç gün içinde tüketecekseniz kavanozlara doldurup buzdolabında saklayabilirsiniz

7 Kış için saklamak isterseniz bir su bardaklık porsiyonlara bölüp kilitli buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklayabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla