Konu
:
Bolonez Sos
Yalnız Mesajı Göster
Bolonez Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolonez Sos
Malzemesi :
100 gr
yağ
200 gr
ince kıyılmış soğan
4 diş sarımsak
750 gr
yağsız sığır veya dana kıyması
400 gr
konkase domates
4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
45 ml
domates suyu
1 adet defne yaprağı
taze çekilmiş karabiber
tuz
Hazırlanışı :
Yağı bir tencerede eritin
Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun
Konkase domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın
Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin
Domates sosunu katın
Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın
Bu sos spagetti, ravyoli ve benzeri hamurişleri ile servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul