Konu
:
Şasör Sos
Yalnız Mesajı Göster
Şasör Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şasör Sos
Malzemeler
3 su bardağı dömiglas sos
1 fincan beyaz şarap
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr kültür mantarı
2 çay kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı konyak
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı
Mantar, soğan, tarhun ve maydanozu bol suda yıkayıp süzün ve dilimlere doğrayın
Soğan, tarhun ve maydanozu temizledikten sonra incecik kıyın
Bir tavada, tereyağı ile mantarları bir dakika sote edin
Soğanı ilave ederek üç dakika daha sote işlemine devam edin
Konyağı koyarak tavayı alevlendirin ve üzerine beyaz şarap dökün, çok az kalıncaya kadar çektirin
Dömiglas sosu da katıp üç dakika daha kaynatın ve sosun tuzunu biberini kontrol edin
Kaynayan sosa bir yemek kaşığı tereyağı yedirip maydanoz ve tarhun ilave edin
Hazırladığınız şasör sosu kızarmış etlerin ve tavuk yemeklerinin yanında verebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul