Konu
:
Közlenmiş Biberli Harissa
Yalnız Mesajı Göster
Közlenmiş Biberli Harissa
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Közlenmiş Biberli Harissa
içindekiler
2 adet kurutulmuş acı sivri biber
2 adet taze kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
2 diş iri sarmısak
Deniz tuzu
60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı
hazırlanışı
Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün
Yumuşayana kadar, bir gece bekletin
Ertesi gün süzdürün
Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın
Taze kırmızı biberleri közleyin
Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın
Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun
Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün
Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin
Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun
Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin
Kavanozun kapağını kapatın
Serin bir yerde saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul