Yalnız Mesajı Göster

Közlenmiş Biberli Harissa

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Közlenmiş Biberli Harissa




içindekiler

  • 2 adet kurutulmuş acı sivri biber
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • Yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 2 diş iri sarmısak
  • Deniz tuzu
  • 60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı

hazırlanışı

  • Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün Yumuşayana kadar, bir gece bekletin Ertesi gün süzdürün Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın
  • Taze kırmızı biberleri közleyin Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın
  • Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün
  • Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin
  • Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin Kavanozun kapağını kapatın Serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla