Konu: Kremalı Sos
Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Sos



Malzeme:


4 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

½ çorba kaşığı beyaz şarap (veya 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi)

1 çay bardağı su

3 çorba kaşığı krema

2 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

tuz

karabiber

zencefil



Yapılışı:


Soğanları çok ince kıyın ve bir tavada, yumuşayana kadar tereyağı ile kavurun Unu ilave ederek kavurmaya devam edin Şarap ve suyu ilave edip on dakika daha pişirin Yeterince tuz, karabiber ve zencefil ekleyin


Ayrı bir kapta krema ile yumurta sarısını iyice karıştırın Hazırladığınız sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin


Sıcak servis yapılmalıdır


Bu sos kılıç tava, somon haşlama, levrek fırında veya tava gibi yemeklerin yanında çok iyi gider


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla