Konu
:
Kremalı Sos
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Sos
Malzeme:
4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı beyaz şarap (veya 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
zencefil
Yapılışı:
Soğanları çok ince kıyın ve bir tavada, yumuşayana kadar tereyağı ile kavurun
Unu ilave ederek kavurmaya devam edin
Şarap ve suyu ilave edip on dakika daha pişirin
Yeterince tuz, karabiber ve zencefil ekleyin
Ayrı bir kapta krema ile yumurta sarısını iyice karıştırın
Hazırladığınız sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin
Sıcak servis yapılmalıdır
Bu sos kılıç tava, somon haşlama, levrek fırında veya tava gibi yemeklerin yanında çok iyi gider
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul