Yalnız Mesajı Göster

Balık Sosu-1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Sosu-1



Balık Sosu Tarifi - Balık Sosu Nasıl Yapılır - Balık Sosu Malzemeleri



Bu sos balıklarda soğuk ya da sıcak kullanılabilir


40 gram margarin (2 çorba kaşığı)

1 tatlı kaşığı tuz

60 gram un (3/4 kahve kaşığı)

Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)

250 gram balık suyu (1 bardak)

25 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı


1 Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır

2 Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 1 bardak da balık suyu katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle balık suyunu yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir

3 Karabiber ve hintcevizini de kattıktan sonra ereyağını da katıp, eridikten sonra biraz daha koyulaştırmaşlı sonra ateşten almalıdır


Not: Yerine göre bu sosa; kıyılmış soğan, sarımsak, limon, sirke katılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla