Konu
:
Balık Sosu-1
Yalnız Mesajı Göster
Balık Sosu-1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Sosu-1
Balık Sosu Tarifi - Balık Sosu Nasıl Yapılır - Balık Sosu Malzemeleri
Bu sos balıklarda soğuk ya da sıcak kullanılabilir
40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı tuz
60 gram un (3/4 kahve kaşığı)
Karabiber ve muskat (Hindistancevizi)
250 gram balık suyu (1 bardak)
25 gram (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 Küçük bir kaba 2 silme çorba kaşığı yağ koyarak, orta kuvvetteki ateşte yağı eritmeli, sonra buna un ilâve ederek, tel ya da kaşıkla karıştırmak suretiyle unu sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalıdır
2 Sonra bu karışıma, azar azar olmak üzere 1 bardak da balık suyu katmak ve bir taraftan hızlıca karıştırmak suretiyle balık suyunu yağlı una yedirmeli ve karışım mahallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirmeye devam etmelidir
3 Karabiber ve hintcevizini de kattıktan sonra ereyağını da katıp, eridikten sonra biraz daha koyulaştırmaşlı sonra ateşten almalıdır
Not: Yerine göre bu sosa; kıyılmış soğan, sarımsak, limon, sirke katılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul