Konu
:
Burgunyon Sos
Yalnız Mesajı Göster
Burgunyon Sos
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burgunyon Sos
MALZEMELER
4-5 kişilik
1 tatlı kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
2 dal maydanoz
¼ defne yaprağı
10 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
75 cl
Burgunyon şarap yada kırmızı şarap
HAZIRLANIŞI
Margarini, soğanı, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği küçük bir kaba koyup orta ateşte 2-3 dakika sote yapıp, şarabı ekleyin
Ağır ağır kaynatın ve şarabın yarısını çektirin
Küçük bir kapta tereyağı ve unu karıştırın, kaynamış şaraba ekleyin
İyice karıştırın ve 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve süzün
Varsa birkaç damla tabasco ya da biber ilave ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul