Konu
:
İngiliz Usulü Domates Sosu
Yalnız Mesajı Göster
İngiliz Usulü Domates Sosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İngiliz Usulü Domates Sosu
İngiliz Usulü Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri
1+1/2 kg ikiye bölünmüş domates
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız
Domatesleri büyük bir güvece yerleştiriniz
Güvecin üstünü alüminyum kağıdıyla kapatıp fırına sürünüz
45 dakika, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirip, güveci fırından çıkarınız
Domatesleri büyük bir süzgece koyup, süzgeci de bir tencerenin üstüne oturtunuz
Domatesleri tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak, posası kalıncaya kadar ezerek süzünüz
Posaları atınız
Tuzu, şekeri ve limon kabuğunu katıp, tencereyi orta ateşe oturtunuz
Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak 10 dakika, karışım koyulaşana kadar pişirip tencereyi ateşten indiriniz
Sosunuzu bir sos kabına koyup hemen servis ediniz yada iyice soğutup, kapaklı bir kavanoza koyarak servis edilene kadar buzdolabında saklayınız
Not: En çok kullanılan soslardan biri olan domates sosunun hazırlanması kolaydır ve kapaklı bir kavanoz içinde buzdolabında 5 gün kadar saklanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul