Konu
:
Çorba İçin Sütlü Terbiye
Yalnız Mesajı Göster
Çorba İçin Sütlü Terbiye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çorba İçin Sütlü Terbiye
Çorba İçin Sütlü Terbiye Tarifi - Çorba İçin Sütlü Terbiye Nasıl Yapılır - Çorba İçin Sütlü Terbiye Malzemeleri
Çorba İçin Sütlü Terbiye
Yumurta sarısı ve sütle hazırlanır
Ezme ve taneli çorbalarda kullanılır
6 kişilik bir çorba için 2 veya 3 yumurta ve 1 su bardağı süt kafidir
Hazarlanması:
Yumurta sarısı porselen bir kaseye kırılır
Kaşıkla karıştırılarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş, süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır
Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır
Çok kaynatılırsa bu karışımın al-bümminli olduğundan sıcağın tesiriyle albümin pıhtılaşır, çorbanın görünüşü ve lezzeti bozulur
Buna halk arasında 'kesilme' denir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul