Yalnız Mesajı Göster

Çorba İçin Sütlü Terbiye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorba İçin Sütlü Terbiye



Çorba İçin Sütlü Terbiye Tarifi - Çorba İçin Sütlü Terbiye Nasıl Yapılır - Çorba İçin Sütlü Terbiye Malzemeleri
Çorba İçin Sütlü Terbiye


Yumurta sarısı ve sütle hazırlanır

Ezme ve taneli çorbalarda kullanılır

6 kişilik bir çorba için 2 veya 3 yumurta ve 1 su bardağı süt kafidir


Hazarlanması:

Yumurta sarısı porselen bir kaseye kırılır Kaşıkla karıştırılarak ezilir, sonra içerisine 1 su bardağı mümkünse önceden kaynatılmış soğutulmuş, süt ilave edilir, karıştırılır, çorbanın suyuyla hafif ılıklaştırılıp kaynayan çorbaya katılır Karıştırılarak bir taşım kaynatıp ateşten alınır Çok kaynatılırsa bu karışımın al-bümminli olduğundan sıcağın tesiriyle albümin pıhtılaşır, çorbanın görünüşü ve lezzeti bozulur Buna halk arasında 'kesilme' denir

Alıntı Yaparak Cevapla