Konu: Avcı Sosu
Yalnız Mesajı Göster

Avcı Sosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Sosu



Malzemesi :


125 gr yağ

200 gr mantar (dilimlenmiş)

50 gr arpacık soğanı (ince kıyılmış)

250 gr çiğ konkase domates

1 çay kaşığı ince kıyılmış tarhun otu

1 lt dömi glas

taze çekilmiş karabiber

tuz


Hazırlanışı :


Yağı derin bir tavada eritin Mantarları atıp biraz sote edin Arpacık soğanlarını ilave edin ve 2-3 dakika kısık ateşte pişirin Çiğ konkase domatesi, tarhun otunu katın Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektirin Dömi glası ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin Oluşan kefi alın Tuz ve karabiberini ilave edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla