Yalnız Mesajı Göster

Enginar İçin Sos Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar İçin Sos Tarifi



Enginar İçin Kırmızı Biberli Yoğurt Sosu - Sos Tarifi - Enginar Sosu - Yoğurt Sosu - Kırmızı Biberli Sos


Malzemeler


4 enginar (hazırlanıp, pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş)

15 cl (1/2 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı)

1 tatlı kaşığı hardal

100 g kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)

2 tatlı kaşığı süt

1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

bir tutam tuz


Hazırlanışı


Yoğurt ve hardalı bir kâsede çırpma teliyle (ya da çatalla) çırpın Kırmızı dolmalık biber parçalan, süt, zeytinyağı, sarmısaklar, limon suyu ve tuzu çırparak ekleyip, kâseyi buzdolabına kaldırarak, sosu buzdolabında 1 saat soğutun


Kâseyi ve enginarları buzdolabından alıp, ayrı ayrı servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla